Circulaire bedrijfskleding

Circulaire bedrijfskleding, ontworpen door Emergo Textile Projects

Circulaire bedrijfskleding van Emergo Textile Projects

‘Circulaire bedrijfskleding’ is een term die misschien niet iedereen kent, of die wellicht verschillende interpretaties kent. Emergo Textile Projects verstaat er dit onder:
“Circulaire bedrijfskleding is bedrijfskleding die na een zo lang mogelijke levensduur terug te brengen is naar de grondstoffen met hun oorspronkelijke eigenschappen.”
Dit houdt in dat wij bedrijfskleding produceren van duurzame materialen van de beste kwaliteit. Bovendien letten wij erop dat de stukken na hun levensduur gemakkelijk uit elkaar te halen zijn en zo volledig mogelijk gerecycled kunnen worden of een andere bestemming kunnen krijgen. Samen met diverse ketenpartners onderzoekt ETP de mogelijkheid om gebruikte bedrijfskleding in te zetten als grondstof. Daarnaast hebben wij de ETP Denktank opgericht. Dit is een initiatief om samen met ketenpartners verder te zoeken naar circulaire oplossingen.
Het werken aan circulaire bedrijfskleding maakt deel uit van een breder streven met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daar voert ETP een actief beleid in. Op de website vindt u onder het menu MVO veel informatie over dit onderwerp. U kunt er ook het MVO jaarverslag (in het Engels) downloaden.

Duurzame bedrijfskleding, dit doet ETP:

  • ETP werkt aan circulaire bedrijfskleding;
  • Gaat voor duurzaamheid en kwaliteit;
  • Weert het gebruik van milieuonvriendelijk stoffen;
  • Gebruikt bij voorkeur biologisch geproduceerde materialen;
  • Richt zich op recycleerbare producten;
  • Maakt gebruik van diervriendelijke materialen;
  • Gebruikt innovatieve middelen en materialen;
  • Eist eerlijke arbeidsomstandigheden bij ketenpartners;
  • ETP controleert periodiek op naleving van gestelde eisen.

Circulaire bedrijfskleding en meer

Met ruim 25 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en distribueren van custom made bedrijfskleding, is ETP een belangrijke speler in het veld. Grote en kleinere, binnen- en buitenlandse bedrijven mogen wij tot onze klanten rekenen. Op onze portfoliopagina ziet u bekende namen als Dela, T-Mobile, Waldorf Astoria Hotel, TUI Group, Johan Cruijff Arena en vele anderen. Emergo Textile Projects geniet het vertrouwen van deze klanten wegens een mooi en sterk product, een uitstekende logistieke uitvoering, een uniek kledingmanagementsysteem – de E@SYFIT webshop – en een grote klantbetrokkenheid.
De E@SYFIT webshop is een geheel gepersonaliseerde afdeling van een webwinkel waar alleen uw bedrijf toegang toe heeft. Deze omvat alle artikelen en accessoires van de voor u ontwikkelde circulaire bedrijfskledingcollectie en wordt naar uw wensen en eisen ingericht.
U kunt bijvoorbeeld bepalen wie artikelen mag bestellen en tot welk bedrag.

Circulaire bedrijfskleding op maat

De door ETP ontworpen en geproduceerde collectie zit niet alleen uw medewerkers als gegoten, maar past ook het bedrijf zelf. De huisstijl komt er bijvoorbeeld in tot uitdrukking, evenals het imago dat uw bedrijf heeft of wil uitstralen. Goed passende bedrijfskleding is aantrekkelijk om te zien en is letterlijk en figuurlijk representatief. Het geeft Emergo Textile Projects veel voldoening als deze op maat gemaakte bedrijfskleding met trots gedragen wordt. ETP heeft een eigen ontwerpteam met eigen stylistes. Maar ook werken wij vaak samen met een bekende Nederlandse modeontwerper, zoals Jan Timiniau, Francisco van Benthum of Mattijs van Bergen. De keuze is aan u.

Meer weten over de circulaire bedrijfskleding waar ETP zich op richt of hebt u andere vragen? Neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wij horen graag van u!

Also see