Efteling

De wondere wereld van de Efteling: iedereen moet hier minstens één keer in zijn leven zijn geweest. Ooit begonnen als Sprookjesbos, is de Efteling inmiddels uitgegroeid tot de nummer 4 op de ranglijst van best bezochte attractieparken in Europa en vierde zij in 2017 haar 65-jarig bestaan. In dat jaar werd ook een geheel nieuwe kledinglijn voor de ruim 3.000 medewerkers gelanceerd. De collectie is ontworpen door de Nederlandse modeontwerper Mattijs van Bergen.
ETP adviseerde Efteling in de keuze van ontwerper, en begeleidde het ontwerptraject en de doorontwikkeling van de collectie.

Alle medewerkersgroepen werden in een nieuw jasje gestoken: attractie-, horeca- en merchandise-medewerkers, front office medewerkers en gastenservice, het management, koks en de ondersteunende diensten. ETP organiseerde passessies voor ruim 2.500 medewerkers, die daarna ieder hun pakket, inclusief eventuele vermaking, ontvingen.

De collectie werd teruggebracht van ruim 90 artikelen naar 65 artikelen, variërend van mooie pakken en trenchcoats voor het management tot een comfortabele outfit voor de medewerkers in het park. Zo krijgen zij naast een broek, gilet en blouse ook een jack, softshell en diverse accessoires voor op koudere dagen. Ook de horeca-afdeling, technische dienst, badmeesters en overige groepen kregen nieuwe outfits. De collectie vormt een waanzinnig mooi geheel.