Efteling

De wondere wereld van de Efteling: iedereen moet hier minstens één keer in zijn leven zijn geweest. Ooit begonnen als Sprookjesbos met tien sprookjes, is de Efteling inmiddels uitgegroeid tot een sprookjeswereld met in 2017 maar liefst ruim 5 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Op deze plek staan aandacht voor de natuur, liefde voor sprookjes en de Brabantse gastvrijheid centraal.

2017 was een zeer speciaal jaar voor de Efteling, het park bestond toen namelijk 65 jaar. De Efteling vierde dit onder andere met een nieuwe expositie in het hart van het park en de opening van het Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Ook werd toen de grootste nieuwe attractie ooit geopend: Symbolica. Het was dus een bijzonder moment voor ETP om in samenwerking met Nederlands ontwerper Mattijs van Bergen de nieuwe bedrijfskledinglijn voor de medewerkers van de Efteling uit te leveren.

Mattijs van Bergen
In 2015 ging het ontwikkelingstraject voor de kledinglijn van de Efteling van start. ETP stelde een aantal ontwerpers aan de Efteling voor en uiteindelijk werd voor Mattijs van Bergen gekozen. Een zeer logische keuze: zijn kleding is opvallend en kleurrijk, én ademt iets sprookjesachtigs. Niet alleen Mattijs, maar ook het creatieve team van de Efteling en de medewerkers hebben meegewerkt aan het project. Een grote groep medewerkers was als testpanel uitgenodigd en mensen uit verschillende functies hebben meegedaan aan de draagproef. De collectie is dan ook het resultaat van een intensief en creatief proces waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg.

Eind 2017 werden alle medewerkersgroepen in een nieuw jasje gestoken: attractie-, horeca- en merchandise-medewerkers, front office medewerkers en gastenservice, het management, koks en de ondersteunende diensten. In het najaar organiseerde ETP passessies voor de ruim 2500 medewerkers, die daarna ieder hun pakket, inclusief eventuele vermaking, ontvingen. Sinds december 2017 wordt de nieuwe kledinglijn gedragen.

De collectie
De collectie bestaat uit 65 verschillende artikelen, variërend van mooie pakken en trenchcoats voor het management tot een comfortabele outfit voor de medewerkers in het park. Zo krijgen zij naast een broek, gilet en blouse ook een jack, softshell en diverse accessoires voor op koudere dagen. Ook de horeca-afdeling, ondersteunende diensten, badmeesters en overige groepen kregen nieuwe outfits. De collectie vormt een waanzinnig mooi geheel.

Bekijk ook