Johan Cruijff Arena

Stichting Stewarding Triple A (Ajax en Johan Cruijff ArenA) is een van de ‘oudste’ klanten van ETP en in de loop der tijd hebben wij gezamenlijk al verscheidene collecties gemaakt. In 2018 werd ETP – na een pitch met diverse partijen –weer verkozen om de nieuwe bedrijfskledinglijn te ontwikkelen. De aanleiding voor een nieuwe kledingcollectie was de naamswijziging; Amsterdam ArenA werd eindelijk Johan Cruijff ArenA.

De uitstraling van het oude uniform was niet meer van deze tijd en vond geen aansluiting bij de nieuwe naam. De wens van Triple A was een meer eigentijds uniform met een frisse en sportieve uitstraling. Daarbij staan ook de kenmerken herkenbaarheid, functionaliteit en zichtbaarheid hoog in het vaandel. De kleding wordt gedragen door de (interventie)stewards en hostessen.

Het zakelijke pak heeft plaats gemaakt voor een stijlvolle chino en comfortabele tops. Hier zit elastaan in voor meer bewegingsvrijheid: belangrijk bij het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het fouilleren. Daarnaast moet de kleding gedragen kunnen worden bij zowel de wedstrijden van Ajax als bij evenementen in de ArenA. Daarom is er op de jassen en softshells een flap op de borst gemaakt die gewisseld kan worden van Ajax-logo naar ArenA-logo. De kleding is in verschillende combinaties geschikt om zowel in de zomer als in de winter te dragen.

De introductie van de nieuwe kleding was een groot spektakel. Tijdens de nieuwjaarsborrel van Triple A is een modeshow gehouden waarbij de eigen medewerkers hebben meegelopen op de catwalk om de kleding aan hun collega’s te showen. Deze werd met luid gejuich ontvangen.

Bekijk ook