W Hotel

Geen ander hotel wist de rijke historie van de stad Amsterdam zo goed te verweven met modern design als het W Amsterdam Hotel. Het hotel is gevestigd in het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf en het Kas Bankgebouw op de Dam. Alles ademt de stad Amsterdam: van de historische elementen in de architectuur van de twee monumentale panden tot aan de kledingcollectie voor de hele staf!

Samen met ontwerper Mattijs van Bergen creëerde ETP deze bijzondere collectie. Mattijs heeft hierin de identiteit van zowel de hippe en snel groeiende internationale hotelketen, als die van de stad Amsterdam perfect weten te omarmen. Zo is het Amsterdamse XXX wapenschild op een verrassende manier in de collectie verwerkt en verwijst diezelfde X naar de voormalige Kas Bank.

De diepgrijze pakken gemaakt van antracietmelange wol zijn gecombineerd met light denim shirts en donkerblauwe vesten. De buitengewone details en gele accessoires vallen op. Het topstuk is de kobaltblauwe jurk die wordt gedragen door de hostesses in de W Lounge. Een mooie mix van kledingstukken die het hypermoderne karakter en de luxe sfeer van het hotel onderstreept!

Bekijk ook