Interview | Marjolijn Rootert

De huidige bedrijfskleding sluit qua beeld en uitwerking erg goed aan bij de “functionele” en praktische kant van ANWB. Het ziet er door de kleuren vrij “corporate” en redelijk technisch uit in de zin dat de kleding veel aansluiting vindt bij de “wegenwacht”, maar weinig te maken heeft met het (modieuze) outdoor – lekker naar buiten gevoel wat wij aan onze leden willen meegeven. Daarom zijn wij vorig jaar zomer gestart met de doorontwikkeling van de bedrijfskleding.

Vijf bedrijven zijn aan de slag gegaan met de opdracht waarin wij gevraagd hebben om ons te verrassen met hun ideeën.
In onze opdracht hebben wij gevraagd om rekening te houden met:
Bedrijfskleding die voor alle medewerkers aansluit bij het gevoel “Naar Buiten” en modieus, maar wel professioneel-casual is! Geen losse (echte) outdoor look, maar wel meer aansluitend bij het outdoor gevoel. Medewerkers moeten zowel klanten over (technische) kleding & schoenen kunnen adviseren, als klanten kunnen helpen bij hun reisvoorbereiding of advies geven over de ANWB creditcard.

Eisen aan kleding:
– Kernwoorden: modern, professioneel- casual, outdoor gevoel
– Pasvorm: comfortabel, aansluitende snit, charmant voor iedere lichaamsvorm, en qua kleur passend in het kleurbeeld van de ANWB Winkels
– Praktische eisen: makkelijk wasbaar, kreukvrij, blijft mooi bij het dragen, niet te snel vies ogend

Naast bovenstaande wensen hebben wij ook aangegeven dat duurzaamheid belangrijk is en dat wij willen dat de bedrijfskleding via een website besteld kan worden, waarbij de bestelling rechtstreeks uitgeleverd wordt aan de winkels.

Alle bedrijven hebben een moodboard gemaakt en ETP is het bedrijf wat ons het meest heeft verrast in het ontwerp. Zij hebben ons verrast met het ontwerpen van een compacte lijn waarmee je verschillende combinaties kunt maken die bij elkaar aansluiten. Met als eyecatcher de jurk, welke ik zelf het leukste artikel vind!

Het project zijn wij gestart in coronatijd en hadden we de lockdown als uitdaging. Door de goede inrichting van het project en de fijne samenwerking kon alles op afstand doorgaan d.m.v. overleggen via teams en online bijeenkomsten met de klankbordgroep. De klankbordgroep zijn een aantal collega’s die in de winkels werken en ook hebben deelgenomen aan de draagproef.

Zoals hierboven aangegeven hebben we de wens dat medewerkers kunnen bestellen via de website. De website van ETP is gebruiksvriendelijk voor zowel de medewerkers, die gemakkelijk bestellingen plaatsen en retour aanvragen kunnen verwerken, als voor mij als hoofdgebruiker. Wij hebben er voor gekozen om bestellingen goed te keuren en dit is goed en simpel te verwerken. Daarnaast voorziet de website ook in het makkelijk terug zoeken van bestellingen en wat de status van de bestelling is, wat heel fijn is.

Wij staan nu in de vooravond van het uitleveren van de collectie richting de winkels en kan niet anders zeggen dat ik blij ben met de fijne samenwerking waarin open communicatie en eerlijkheid voorop staat.